Gezondheid

Medina (1) ligt aan zuurstof door coronavirus

Kinderen lijken maar weinig klachten te krijgen van het coronavirus, maar dat is bij de 1-jarige Medina wel anders. Het meisje ligt al drie dagen in het ziekenhuis aan het zuurstof en moet binnenkort misschien zelfs naar de intensive care.

Lees ook: Coronapatiënt Sehraz (16) weer thuis nadat hij in coma lag op IC

Medina’s oma Brigitte Serifoski doet een emotionele oproep op haar Facebookaccount. “Waarschuwing voor alle moeders die denken dat het hun kinderen niet zal over komen”, schrijft ze. “Lieve mensen blijf aub lekker thuis met de kids, of als je toch even naar buiten gaat zoek geen plekken op waar meerdere mensen zijn. Ik hoop en bid dat ieder dit bespaard blijft.”

Slechte ademhaling

De ellende voor Brigitte kleindochtertje begon afgelopen maandag. Medina testte positief op het coronavirus en moest direct naar het ziekenhuis in Leiderdorp, omdat haar ademhaling steeds slechter werd.

Ze ligt nu aan het zuurstof. “Ze kon niet op eigen kracht ademen”, laat een familievriend weten aan Hart van Nederland. “Als het morgen niet verbeterd is, moet ze overgeplaatst worden naar de intensive care.”

Ook de moeder van het kleine meisje heeft het coronavirus opgelopen, maar zij hoeft niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Ze kan haar dochtertje bijstaan. De vader van Medina past op hun andere dochter, aldus de familievriend.

Net als Medina’s oma, wil hij duidelijk maken dat het virus ook jongeren treft. “Er staat dus geen leeftijd voor. Niet alleen ouderen zijn vatbaar voor dit virus.”

Kinderen hebben zelden klachten

Volgens het RIVM krijgen kinderen bijna nooit klachten van het nieuwe coronavirus. Kinderen vormen ook geen besmettingshaard, ze dragen weinig bij aan de verspreiden van het virus.

Tot op heden is er nog geen kind overleden aan de ziekte COVID-19 (coronavirus). Schrijnende gevallen bij kinderen, zoals bij de 1-jarige Medina, waren tot op heden ook nog niet bekend.