Gezondheid

Minister Bruins: 'Scholen en kinderdagverblijven niet dicht om coronavirus'

Volgens Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, zijn de nieuwe besmettingen met het coronavirus geen reden om scholen en kinderdagverblijven adviseren te sluiten. Hij zegt wel de voorzorgsmaatregel goed te kunnen begrijpen.

Lees ook: Jongste kind en partner vrouw uit Amsterdam besmet met coronavirus

Zaterdag werd bekend dat het jongste kind en de partner van de coronapatiĆ«nte uit Amsterdam ook besmet zijn met het virus. Rond hen worden nieuwe contactonderzoeken opgetuigd om te kijken wie zij mogelijk besmet kunnen hebben. “Dat zou kunnen leiden tot nieuwe tests, en dat meer mensen in isolatie worden geplaatst”, aldus Bruins.

Deuren kinderdagverblijf dicht

De patiƫnte die vrijdag besmet bleek, was eerder nog op een kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuidoost geweest. Ook werkte zij woensdag als luizenmoeder op een basisschool in IJburg in Amsterdam. Het kinderdagverblijf heeft al aangekondigd de deuren twee weken te sluiten.

Volgens minister Bruins is daarover geen advies uitgegaan. “Er is altijd overleg mogelijk met de GGD, ik weet niet of dat in dit geval is gedaan. Vanuit de GGD en RIVM is er geen advies geweest om scholen en kinderdagverblijven te sluiten.”

Volgens het RIVM zitten de besmette gezinsleden uit Amsterdam alle drie in Diemen in thuisisolatie.