Gezondheid

Jongste kind en partner vrouw uit Amsterdam besmet met coronavirus

Het jongste kind en de partner van de besmette vrouw uit Amsterdam zijn ook besmet met het nieuwe coronavirus. Dat meldt het RIVM via Twitter. De twee andere kinderen zijn niet besmet.

Lees ook: Dit is wat we weten over het nieuwe coronavirus

De uitslag komt een dag nadat de partner en de kinderen waren getest. Van de besmette vader en het jongste kind worden nu ook alle contacten in kaart gebracht en onderzocht. Ze verblijven net als de moeder in thuisisolatie.

Coronavirus in Nederland

Nadat donderdagavond de eerste coronabesmetting opdook bij een man uit Loon op Zand, maakte GGD Amsterdam vrijdagochtend bekend dat een vrouw uit Amsterdam zich had gemeld. Vanwege een verbouwing woont de Amsterdamse momenteel in Diemen. Ook zij bleek besmet met het coronavirus. De vrouw is werkzaam bij het AMC ziekenhuis in Amsterdam, maar zit thuis in quarantaine. Volgens de GGD zijn de klachten van de vrouw mild.

De man bij wie donderdagavond het coronavirus werd vastgesteld, verbleef in quarantaine in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Gisteren maakte de burgemeester van Tilburg bekend dat de man het goed maakt. Zo goed, dat hij de rest van de quarantaineperiode mogelijk thuis kan volbrengen.

Later meer.