Sport

Kickbokser Badr Hari is besmet met het coronavirus

Kickbokser Badr Hari is positief getest op het coronavirus. Dat laat hij maandag weten op zijn Instagram-account. De 35-jarige topsporter zit thuis in quarantaine en zegt rust nodig te hebben.

Hari’s management laat aan Shownieuws weten dat de kickbokser zich vorige week niet lekker voelde. Ook tijdens het trainen merkte hij dat hij niet superfit was. De topsporter liet daarom zich testen op corona, waarna de uitslag positief bleek te zijn.

De kickbokser zegt inmiddels weer aan de betere hand te zijn na een paar dagen ziek te zijn geweest. “Ik moet nu rust houden en ga weer trainen zodra dat kan”, laat Hari weten in een bericht op Instagram. Volgens zijn management is het door de besmetting nog afwachten hoe snel hij weer helemaal hersteld is.

Lees ook: Kickboksen, hoe werkt het eigenlijk? Een handleiding

De kickbokser zou volgende maand voor het eerst dit jaar weer in actie komen. Over een kleine drie weken, op zaterdag 7 november, staat een duel gepland tussen Hari en de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Dat gevecht stond al op losse schroeven door de strengere coronamaatregelen en lijkt nu definitief niet door te gaan.

Goede vriend ook besmet

Vorige week werd duidelijk dat een goede vriend van de topsporter het virus onder de leden heeft: Cristiano Ronaldo. De Amsterdamse kickbokser en de Portugese voetballer hebben in het verleden elkaar meerdere keren bezocht tijdens vakanties in Marokko, het land waar Hari’s ouders vandaan komen.

Waar Hari de ziekte heeft opgelopen laat hij in het midden. “Sinds het begin van de corona-pandemie hebben we de voorzorgsmaatregelen omtrent corona altijd serieus genomen”, benadrukt de kickbokser. Hij noemt het “ongelukkig” dat hij besmet is geraakt. “Dit laat zien hoe serieus we het virus moeten nemen.”

Lees terug: 3,5 miljoen Nederlanders zagen Badr Hari opgeven tegen Rico Verhoeven

Kijk hieronder het duel tussen Rico Verhoeven en Badr Hari terug