Sport

Kickbokstalent Charaf (12) kan niet naar WK om coronavirus

De 12-jarige Charaf Maatallah is ondanks zijn leeftijd een grote naam in de kickbokswereld. De kleine vechter heeft in twee jaar tijd al twaalf titels op zijn naam staan, waaronder twee keer wereldkampioen en vier keer internationaal kampioen. Zijn volgende grote wedstrijd zou het WK in het Spaanse Benidorm zijn, maar door het verspreidende coronavirus is deze nu afgelast.

“Het is heel jammer”, laat de vader van Charaf weten. “Hij traint heel erg hard en het WK was een mooie graadmeter geweest voor hoe hij ervoor staat.” Charaf traint sinds zijn zevende, vier dagen per week en doet eigenlijk elk weekend wel mee aan wedstrijd, zowel in het binnen- als buitenland.

Coronavirus

Eind april zou Charaf afreizen naar het WK, maar dat gaat nu helaas niet door. “We weten niet precies waarom het is afgelast”, vertelt Charaf’s vader. “Maar de geruchten zijn dat het te maken heeft met het coronavirus. De organisatie wil blijkbaar niet teveel mensen op één locatie hebben uit angst voor verspreiding.”

Lees ook: Komt het mysterieuze coronavirus ook naar Nederland?

“Gelukkig zijn er ook nog mooie toernooien in Nederland”, gaat hij verder. “Dus het komt wel goed. Het is helaas niet anders.”