Dieren

Kalender met halfnaakte mannen en gehandicapte poezen om ziektekosten te dekken

Van blindheid tot scoliose en van vergroeiingen tot handicaps na een aanrijding. In Het Katshuisch in het Brabantse Vinkel leven zestien katten met verschillende handicaps allemaal vredig met en naast elkaar.

Ze worden met veel liefde en toewijding verzorgd door eigenaresse Arianne de Jong, maar dat brengt soms een behoorlijk kostenplaatje met zich mee. Daarom bedacht de Brabantse dierenliefhebster een manier om de hoge ziektekosten voor de dieren te kunnen dekken.

Naakte mannenkalender

Ze maakt een kalender met daarop foto’s van halfnaakte mannen in alle soorten en maten, met de gehandicapte katten van het Katshuisch erbij. “De opbrengst gaat linea recta naar de dierenarts,” vertelt Arianne terwijl ze zich aan het voorbereiden is voor de shoot.

Lees ook: Korps Mariniers geeft zich letterlijk bloot in marinierskalender

“Geloof het of niet, maar ik ben op dit moment nog wat stront aan het opruimen. Het moet er natuurlijk wel allemaal netjes uitzien voor de shoot”, vertelt Arianne lachend. Ze vervolgt: “Ik heb een hele goede fotografe gevonden die bereid is om mee te werken en ook een visagiste. Ik hoop met de opbrengst de ziektekosten voor de dieren te kunnen dekken.”

Voor Arianne maakte het niet uit hoe de mannen eruit zagen. “Ik wilde expres verschillende mannen erop, van jong en gespierd tot wat ouder en voller. Het Katshuisch draait tenslotte ook om diversiteit en inclusiviteit,” aldus Arianne.

Geïnteresseerd? Je kunt de kalender hier bestellen.