Opmerkelijk

Korps Mariniers geeft zich letterlijk bloot in marinierskalender

Het Korps Mariniers geeft zich letterlijk bloot in een kalender. Met de slogan ‘Ons lichaam is ons wapen’ hebben de mariniers zich op foto laten zetten om mensen een kijkje te geven in de keuken.

Bij de kalender hoort wel een disclaimer: de foto’s zijn ‘enigszins geromantiseerd’. Een marinier klimt natuurlijk niet met een ontbloot bovenlijf een voertuig in.

Tetris Challenge

Het plan voor een kalender ontstond door de Tetris Challenge waarmee hulpdiensten wereldwijd, in een vorm van het spel Tetris, in beeld brengen welke spullen zij allemaal gebruiken tijdens hun werk. Ook het Korps Mariniers deed hier aan mee. Vier mariniers legden hun uitrusting neer in het zand en gingen er naakt, met een bivakmuts op en hun baret op de edele delen, naast liggen.

‘De foto ging behoorlijk viral. “We kregen via sociale media opmerkingen zoals; waar blijft de kalender? Dat vonden wij wel een leuk idee”, vertelt kapitein Maurits Holle. Zo gezegd, zo gedaan. “We hadden gelukkig genoeg aanmeldingen van mariniers die op de foto wilden. Met de kalender willen we ook laten zien dat het leuk is om bij het Korps Mariniers te werken.”

Het goede doel

De kalender is vrijdag gelanceerd en kost 16,65 euro. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: het Qua Pater Orbis Semper Fidels Fonds, die steun biedt aan oud-mariniers bij ziekte en eenzaamheid en de Dutch Marines Rowing Challenge, waarin mariniers geld bij elkaar roeien voor collega’s in nood.