Opmerkelijk

Juf Ingeborg breit poppetjes van haar kleuterklas: 'Ik mis ze'

Juf Ingeborg Meinster-Van der Duin mist haar kleuters in deze coronatijd zo erg, dat ze van ieder kind een gelijkend poppetje heeft gebreid. Ook van de juf zelf heeft ze een katoenen versie gemaakt.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Nu de leerlingen door de coronacrisis niet meer naar de Bavinckschool in Haarlem komen, heeft juf Ingeborg veel tijd over om aan haar klas te denken, vertelt ze aan Hart van Nederland. Zo kwam ze op dit leuke idee. “Ik hou van knutselen en er blijft nu veel tijd over om iets leuks te gaan doen.”

Zo realistisch mogelijk

Ingeborg vond een patroon op Pinterest en ging aan de slag met katoen en breinaalden. Ze heeft flink haar best gedaan om de poppetjes zoveel mogelijk te laten lijken op haar leerlingen. “Waar zit de scheiding in hun haar, hebben ze krulletjes, hebben ze vaak een haarband in of juist speldjes?”, legt ze uit.

Na flink wat uren breien mag het resultaat er meer dan wezen: een mand vol met 23 poppetjes plus één van haarzelf. “Want daar vroegen de kinderen om.” Als de kleuters hun schoolspullen ophalen, zien ze de poppetjes gezellig bij elkaar liggen in het raam.

Raden wie wie is

De juf geeft les aan kleuters tussen de vier en zes jaar oud. “Daar passen die poppetjes bij”, vindt Ingeborg. Toen de kinderen moesten raden wie wie was, zorgde dat volgens ouders voor hilarische momenten. De kinderen krijgen hun poppetje later mee, als ze van groep 2 naar groep 3 gaan.

Inmiddels krijgt de creatieve kleuterjuf ook aanvragen van andere leerkrachten, maar daar begint Ingeborg niet aan: ze heeft er geen tijd voor, een poppetje breien kost namelijk een uur of vier.