Misdaad

Jos B. wil zaak Nicky Verstappen in vrijheid afwachten

Vermoedelijk komt er in mei toch een zitting in de zaak Nicky Verstappen, zij het in een afgeslankte vorm. Tijdens die zitting wordt alleen over het voorarrest van verdachte Jos B. (57) gesproken. Advocaat Gerald Roethof vraagt tijdens die zitting waarschijnlijk om zijn cliënt voorlopig op vrije voeten te stellen, laat hij L1 weten.

Lees ook: Rechtszaak tegen Jos B. voorlopig uitgesteld vanwege corona

Vanaf 6 mei zou de zaak van B. inhoudelijk worden besproken, verdeeld over vijf zittingsdagen, maar daar werd vanwege de coronacrisis een streep door gezet. De rechter moet echter alsnog een beslissing nemen over het al dan niet verlengen van het voorarrest van B. Er moet immers iedere drie maanden worden getoetst of een voorlopige gevangenschap rechtmatig is.

Daar wordt dus een aparte zitting voor ingeroosterd. Zowel de rechtbank als advocaat Roethof laat weten dat er nog geen datum is geprikt. “Ik denk in de eerste week van mei”, zegt Roethof. Over zijn intenties die dag is hij helder. “Bij elke zitting tot nu toe heb ik verzocht om het voorarrest te schorsen. Het ligt in de lijn der verwachting dat ik dat op de komende zitting opnieuw zal doen.”

ANP