112

15-jarige jongen aangehouden voor beledigen homostel in Amsterdam

Er is een 15-jarige jongen aangehouden in verband met het beledigen van een homostel in Amsterdam. Dat bevestigt zowel het stel zelf aan Hart van Nederland als de politie via Twitter.

Lees ook: Homostel in Amsterdam uitgescholden en bespuugd, belager gefilmd

De 15-jarige verdachte meldde zich maandag op het politiebureau, waarna hij is aangehouden. Hij wordt nu verhoord. Via Twitter laat de politie weten dat het onderzoek naar eventuele andere betrokkenen doorgaat. Hen wordt verzocht zich te melden bij de politie.

Bespuugd en uitgescholden

De twee mannen – die hand in hand door Amsterdam liepen – kregen woorden als ‘kankerhomo’ naar het hoofd geslingerd, werden fysiek aangevallen en konden rekenen op een welgemikte fluim in het gezicht. Fabio Viana, een van de twee belaagde mannen, vertelde eerder aan Hart van Nederland dat hij de lucht van hun spuug nog lang heeft geroken.

Het voorval werd van A tot Z gefilmd, waarbij de groep jongens, en met name één van hen, prominent in beeld komen. Viana besloot de video te delen met de politie en via zijn Facebookaccount, in de hoop de daders snel te kunnen opsporen. Die actie lijkt vruchten te hebben afgeworpen.

Viana en zijn partner Daniel zijn nog steeds beduusd van het gebeuren. “Ik vind het echt absurd en voel me echt diep beledigd. Maar wij zijn niet bang en gaan gewoon weer naar de supermarkt. We gaan ook niet stoppen met hand in hand lopen”, aldus Fabio.