Opmerkelijk

Johan Derksen: Talpa gevraagd komende uitzending te schrappen

Als het aan Johan Derksen ligt, gaat de komende uitzending van Veronica Inside niet door. De voetbalanalist zegt woensdag tegen het programma RTL Boulevard aan Talpa te hebben gevraagd het programma van maandag te schrappen.

Derksen is teleurgesteld in presentator Wilfred Genee. Hij vindt dat Genee hem heeft laten vallen in de uitzending van afgelopen maandag. Daarin ging het over racisme.

Lees ook: Johan Derksen zegt geen sorry voor grap over Akwasi

“We hebben Talpa gevraagd of ze de show van maandag willen schrappen. Ik heb nog geen antwoord gehad”, aldus Derksen tegen RTL Boulevard.

“Ik weet niet hoe moeilijk dat is. Normaal zit je met reclameblokken, maar die hebben we nu niet. Dus wat dat betreft zou het kunnen. René van der Gijp en ik willen het even laten bezinken, maar we hebben er vooralsnog geen zin in om aanwezig te zijn.”

Trio kwam toch bijeen

Het drietal kwam woensdag wel gewoon samen voor een online-uitzending voor de businessclub van FC Twente. Genee, Van der Gijp en Derksen zouden daarbij niet hebben gesproken over hun onenigheden. De afspraak zou al maanden staan en de drie vonden het niet nodig af te zeggen.

Lees ook: Duur ‘geintje’ Johan Derksen: adverteerders VI stappen op na ‘racistische’ opmerkingen

Van der Gijp, ook analist bij Veronica Inside, is ook boos op Genee. De uitzending van maandag trok 1,7 miljoen kijkers.

Tekst & Beeld: ANP