Lifestyle & Entertainment

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland tijdens Eurovisie Songfestival

Het gerucht zong al even rond, nu heeft AVROTROS het bevestigd. Jeangu Macrooy zal de eer van Nederland verdedigen tijdens de aanstaande editie van het Songfestival. Volgens de algemeen directeur van AVROTROS waren de pijlen al langer op Macrooy gericht. Vooral omdat zijn sound “goed en internationaal onderscheidend” is.

Lees ook: Tweeduizend gratis songfestivalkaarten over

Het Europese liedjesfestijn vindt dankzij de winst van Duncan Laurence dit jaar plaats in Rotterdam. Laurence wist met zijn nummer ‘Arcade’ voor het eerst sinds 44 jaar het Songfestival. Met een totaal van 498 punten is het liedje van Laurence het succesvolste Nederlandse Songfestivalliedje ooit.

Wie is Jeangu Macrooy

Binnen de muziekwereld is Macrooy geen onbekende. De Surinaamse zanger bekwaamde zich via diverse opleidingen in het soulgenre. In 2016 bracht hij zijn debuut-EP Brave Enough uit. Sindsdien heeft hij twee albums aan zijn repertoire toegevoegd, High On You en Horizon. Hij werd meerdere keren genomineerd voor een Edison en won in 2017 de Popprijs Overijssel.

Met welk liedje Jeangu Macrooy meedoet aan het Songfestival, is nog niet duidelijk. Volgens de organisatie was het liedje in ieder geval direct een schot in de roos. AVROTROS-directeur Eric van Stade: “Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”