Lifestyle & Entertainment

Tweeduizend gratis songfestivalkaarten over, minima lopen er niet warm voor

Rotterdammers met een minimumloon hoeven niet bang te zijn om, net zoals vele songfestivalfans, met lege handen te eindigen. Veel animo lijkt er echter niet te zijn, want ondanks dat er 4.250 keer twee gratis toegangskaartjes voor minima worden aangeboden, zijn er pas 2.500 tickets weggegeven.

De inschrijftermijn liep tot 7 januari, maar is nu tot zondag 19 januari verlengd. Alle mensen die zich al hebben ingeschreven, zijn verzekerd van tickets.

Minima-kaartjes

“Met de feestdagen inmiddels achter ons, bieden we Rotterdammers graag nog een laatste kans om aanspraak te maken op gratis festivaltickets”, aldus het projectteam songfestival van de gemeente. De tickets zijn nog niet allemaal de deur uitgevlogen, maar er worden wel 80 tot 100 kaarten per dag weggegeven.

Waarom de tickets niet als warme broodjes over de toonbank gaan, is de grote vraag. “We werken veel met wijkdiensten en daar zijn ze enthousiast”, zegt Ingrid Adriaanse, projectwoordvoerder Eurovision Songfestival Rotterdam. “Maar we merken dat er meer tijd nodig is voordat iedereen zich inschrijft.”

Lees ook: Tweede serie songfestivaltickets op 30 januari in verkoop

In totaal zijn er negen middag-en avondshows in het Rotterdamse Ahoy. Niet alleen de halve finales en de finale zijn te bezoeken, ook voor de oefenshows worden tickets vergeven.

Per show worden er duizend tickets aangeboden. Behalve voor de finale, daar zijn 500 kaarten voor beschikbaar. “We maken er echt een dagje uit van, naast de twee kaarten wordt er ook vervoer geregeld en zijn er consumpties.”

Als je voldoet aan de actievoorwaarden, zijn de minima-kaartjes te verkrijgen door te bellen naar de gemeente via 14010 of via rotterdam.nl/winactiesongfestival.