112

ME beëindigt illegaal feest in loods Weert, twee mensen aangehouden

De politie heeft zondagochtend een einde gemaakt aan een illegaal feest in Weert. Ongeveer 150 mensen vierden feest in en rondom een bedrijfsloods aan de Vliesvenweg, op een bedrijventerrein net buiten de Limburgse plaats.

Agenten waren op het illegale feest afgekomen na meerdere meldingen over geluidsoverlast. Daarop werd besloten om het feest te beëindigen. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen mogen namelijk maximaal dertig personen bij elkaar komen. Om de ontruiming op een “verantwoorde en veilige manier” te laten verlopen werd de Mobiele Eenheid ingeschakeld.

Lees ook: Dronken studenten bekogelen agenten op illegaal coronafeest

Rond 8.45 uur begonnen agenten met het wegsturen van de feestvierders. Een kleine drie uur later verlieten de laatste mensen het terrein. Er werden twee personen opgepakt: één vanwege baldadigheid en één omdat hij een agent bespuugde. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

‘Ik weet van niets’

De Belgische eigenaar van de bedrijfsloods laat aan Hart van Nederland weten niet op de hoogte te zijn gesteld van de ontruiming. Hij wist verder niets af van het illegale feest, benadrukt hij. Volgens de eigenaar werd zijn pand al langer gekraakt, iets wat de politie bevestigd. Afgelopen augustus was het ook al raak in de loods.

Tekst: Redactie
Beeld: Track ’88