Gezondheid

Honderden paasontbijtjes voor bewoners verzorgingshuizen: 'Dit doet ons echt goed'

Lokale ondernemers uit het Zuid-Hollandse Wateringen serveerden maandagochtend vroeg enkele honderden paasontbijtjes voor bewoners van verzorgingshuizen in de buurt. Zo kunnen de oudjes toch genieten van Pasen, ondanks de eenzaamheid.

Initiatiefnemer Piet Molenaar is bedrijfsleider bij Scrumpy’s, een eetcafe in Wateringen. “Eén rondje bellen met ondernemers in de buurt en het was geregeld. Het is belangrijk dat we in deze bizarre tijd laten zien wat wij als dorp voor elkaar kunnen krijgen”, vertelt hij aan Hart van Nederland.

Een grote groep vrijwilligers stond deze tweede paasdag voor dag en dauw op om de ontbijtpakketten klaar te maken. Er werden in totaal 365 ontbijtjes geserveerd.

Moeilijke tijd

Bij verzorgingshuis Careyn De Ark uit Wateringen zijn ze dankbaar voor dit signaal uit de samenleving. “Het is echt een heel moeilijke tijd. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor hun familie en uiteraard onze collega’s. Die kanjers in de zorg verdienen onze aandacht. We zijn zo trots op onze medewerkers. We hebben afgelopen tijd al vele steunbetuigingen gekregen en dit doet ons echt heel goed”, laat een woordvoerder van het verzorgingshuis weten.

Lees ook: Brandweer showt dansmoves in vertolking Anderhalf

De ontbijtjes vielen in de smaak, vertelt een medewerkster van woonlocatie de Guldehof. “Het is voor de bewoners een beetje onwerkelijk. Ze waren heel positief en blij.”

‘Heel gezellig!’

Twee van de bewoonsters zijn jarig op tweede paasdag en konden vandaag natuurlijk geen bezoek ontvangen. Voor hen was het ontbijt éxtra bijzonder. “Er mag niemand binnenkomen en dat vinden we heel jammer”, vertellen ze. “Maar dit is wel heel gezellig! Echt leuk dat je dit voor ons gedaan hebt, bedankt.