Opmerkelijk

Brandweer Akersloot laat dansmoves zien in vertolking Anderhalf

De brandweer uit Akersloot plaatste zondag een creatief filmpje ter ere van de 1,5 meter afstand. In het filmpje dansen de brandweermannen en -vrouwen op de muziek van Ali B, Poke en Judeska.

“Ik zeg anderhalf meter. Kom niet in mijn aura, bitch”, zo klinkt de tekst van het lied dat de twee rappers en Jandino een paar weken geleden uitbrachten. Sindsdien is het lied, met de bijbehorende clip, door menig beroepsgroep gecoverd. Zo zijn er op internet filmpjes te vinden van politieagenten, ziekenhuisverpleegkundigen en dus ook brandweerlieden.

Lees ook: Agenten leggen het dansend uit: houd 1,5 meter afstand

Spontaan

“Dit was een spontane actie van de brandweer”, vertelt Linda Kat van veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. “Om een keer niet zo serieus, toch die 1,5 meter onder de aandacht te brengen. Ook omdat ze daar tijdens hun werk veel mee te maken krijgen.”

Ondanks dat de brandweermannen en -vrouwen veel plezier hebben gehad in het maken van de videoclip, was het toch ook hard werken. “Ze vonden het leuk, maar het zijn geen professionele dansers’, legt Kat uit. “Om de dans synchroon te krijgen had dan ook wat tijd nodig. Daarnaast zijn ze wel wat gewend, maar zo’n pak is best warm.”

Brandweer: Anderhalf meter

🎤 Ik zeg anderhalf meter! 🎼Ook onze brandweercollega's leggen het dansend uit: Houd anderhalve meter afstand!

Posted by Veiligheidsregio Noord-Holland Noord on Friday, April 10, 2020