112

Homostel Fabio en Daniel opnieuw belaagd en mishandeld in Amsterdam

Het homostel dat eerste paasdag werd bespuugd en belaagd in Amsterdam is zondag opnieuw in de hoofdstad lastiggevallen door een groep. Een van de mannen is daarbij ook mishandeld.

Dat heeft hun advocaat Sébas Diekstra maandag via Twitter laten weten. Volgens hem werden Fabio en Daniel belaagd in Amsterdam-Oost omdat zij hand in hand liepen. Na een reeks opmerkingen vanuit een groep is een van de mannen mishandeld.

Tekst gaat verder onder tweet

Eén verdachte opgepakt

Hij werd van achteren geschopt en ging onderuit. De politie was al snel ter plaatse waardoor de aanval stopte en de groep wegvluchtte. Agenten konden volgens de advocaat één persoon arresteren.

De mannen wilden gelijk aangifte doen van de mishandeling door de groep. Dit zou volgens de agenten ter plekke niet meteen kunnen omdat het te druk was. Het homostel kan donderdag terecht bij de politie, aldus Diekstra.

Uitgescholden en bedreigd

Vorige maand werden de twee mannen ook uitgescholden en bedreigd in Amsterdam. Ze belden de politie en maakten in de tussentijd opnames. Die beelden deelden ze vervolgens op sociale media. Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen de jongens ervandoor.

Twee tieners kwamen later terug en bespuugden de twee mannen. Een 15-jarige verdachte heeft zich later op het politiebureau gemeld. Op Koningsdag werd een 20-jarige verdachte opgepakt, hij werd herkend door agenten.

Lees ook: Belaagd homostel Fabio en Daniel bedolven onder steunbetuigingen

ANP