Politiek

Bijna de helft van de Nederlanders wil mondkapje dragen

De branchevereniging van OV-NL zei woensdag tegen Hart van Nederland dat het kabinet het gebruik van mondkapjes serieus moet gaan overwegen. Dat is de enige optie om de toenemende stroom reizigers veilig te kunnen blijven vervoeren. Maar willen Nederlanders een mondkapje dragen?

Wij vroegen het aan ons panel van Wat vindt Nederland, waar vandaag bijna drieduizend mensen aan meededen. 47 procent van de mensen zou zeker een mondkapje gebruiken als deze voorhanden zou zijn. 41 procent van de respondenten gelooft niet in het nut ervan en blijft onbeschermd de straat op gaan.

Voldoende mondkapjes

Meer dan de helft van de mensen, 54 procent, heeft er vertrouwen in dat het kabinet alles doet om aan voldoende mondkapjes en testen te komen in de strijd tegen het coronavirus.

Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 27.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.