112

Grote zoektocht op touw voor vermiste vrouw uit Utrecht (22)

Het Veteranen Search Team en de politie gaan morgen met tientallen mensen zoeken naar een vermiste vrouw. De 22-jarige vrouw is sinds woensdagmiddag vermist. De familie vertelt aan Hart van Nederland erg bezorgd te zijn. “Als zij vandaag nog wordt gevonden, is er nog een kans op een goede afloop.”

UPDATE: Vermiste vrouw uit Utrecht (22) is terecht, verkeert in goede gezondheid

Afgelopen woensdag, 1 juli, verliet ze te voet haar kamer in de binnenstad van Utrecht. Daarna werd ze rond 16.00 uur nog gezien bij de Etos aan de Twijnstraat, vlakbij NS-station Vaartsche Rijn.

De vrouw werd diezelfde woensdag ontslagen uit de afdeling psychiatrie van het UMC. Na haar ontslag is zij nog teruggekeerd naar haar woning, maar sindsdien is ze spoorloos. Niemand heeft meer contact met haar kunnen krijgen.

Zoektocht

De familie vermoedt dat ze naar een park of een bos rondom Utrecht is gegaan, mogelijk in het bezit van een ruime hoeveelheid medicijnen. Een tiental familieleden is zaterdag aan het zoeken geslagen in de buurt van Amelisweerd en Biltsche Hoek. Zondag gaan zo’n vijftig mensen van het veteranen zoekteam en de politie meehelpen bij de zoektocht.

Op camerabeelden is te zien dat de vrouw woensdag een grijze trui met capuchon, een zwarte broek en rode schoenen van het merk Vans droeg. De 22-jarige vrouw is 1,75 meter lang, heeft grijsblauwe ogen en heeft halflang donkerblond haar.

De politie roept mensen met tips op om contact op te nemen via 0800-6070 of online via het tipformulier.