Opmerkelijk

Woedende reacties om dagjesmensen en groepsles boksen op strand van Scheveningen

De drukte op stranden en in parken zorgde zaterdag voor veel frustratie op sociale media. Zondag werd er een NL Alert verstuurd om mensen alert te houden. Toch zijn er nog veel Nederlanders die de regels aan hun laars lappen. In Scheveningen was het zondag wederom erg druk.

Op beelden is te zien dat het erg druk is op de boulevard en het strand. Er is zelfs een groepsles boksen bezig. De foto’s op Twitter zorgen voor een stortvloed aan negatieve berichten. Hieronder slechts een greep uit de honderden reacties:

“En bedankt hè mensen. Wij moeten nu dankzij jullie langer wel thuis zitten met alle gevolgen van dien.” “De domheid. De totale stupiditeit. Echt, ik kan het niet meer aanzien. Ga dan straks alsjeblieft niet liggen jammeren dat je geen hulp krijgt. Deze mensen…delete jezelf nu het nog kan. Please.” ” Ga in je tuin of op je balkon zitten en blijft thuis!”

Wegen afgesloten

Diverse wegen naar kustplaatsen in ons land zijn afgesloten. Zo besloot de gemeente Noordwijk tot deze ingreep om de grote toeloop naar de kust af te stoppen. Ook de wegen naar de stranden van Rockanje en Oostvoorne zijn afgesloten.

Lees ook: Massale oproep op sociale media: blijf thuis mensen

Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk riep na grote drukte zaterdag mensen op zondag niet naar het strand te komen. Maar mede vanwege het mooie weer gaven veel mensen geen gehoor aan haar oproep.

“Veel inwoners en ondernemers hebben gezien dat onze bezoekers de richtlijnen niet naleefden. Dat kan echt niet. Volksgezondheid en het indammen van corona hebben echt alle prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid als overheid omdat we gezien hebben dat recreanten dat niet doen. Het is helaas nodig”, aldus Verkleij.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Beeld: Regio15.nl