Misdaad

Politie deelt foto's van verdachte relschoppers Malieveld

De politie heeft foto’s vrijgeven van zeven mannen die worden verdacht van ongeregeldheden tijdens de verboden demonstratie op 21 juni op het Malieveld. Oorspronkelijk waren er acht foto’s van verdachten vrijgegeven, maar de achtste is inmiddels herkent.

Van verdachten die zich melden bij de politie wordt de foto van de website gehaald. De verdachten van wie de foto’s zijn verspreid, allemaal mannen, hebben ieder een nummer gekregen waardoor het voor de kijkers makkelijker is om gerichte informatie door te geven. Wie foto’s of filmpjes heeft die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, wordt gevraagd die te delen met de politie.

Lees ook: Politie arresteert drie mannen voor rellen op Malieveld

Confrontatie met Mobiele Eenheid

Na een korte betoging van de actiegroep Viruswaanzin tegen de coronamaatregelen van het kabinet, kwam het op 21 juni tussen het Malieveld en station Den Haag CS tot confrontaties met de Mobiele Eenheid. Volgens de politie hebben relschoppers daarbij fors geweld gebruikt. Zo werd met stenen en rookbommen naar de politie gegooid. In totaal werden 425 mensen gearresteerd en veelal met een boete heengezonden. Twaalf mensen zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging. Ook zij zijn vrijgelaten, maar blijven verdachte in deze zaak.

Lees ook: ME omsingelt actievoerders op Malieveld in Den Haag

Dinsdagochtend vroeg zijn drie andere verdachten in hun huis opgepakt: een 18-jarige en een 25-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Rotterdam. Een week na de rellen werd al een 61-jarige man uit Brielle aangehouden in verband met de ongeregeldheden.