De politie in Amsterdam heeft een foto vrijgegeven van de poederbrieven die afgelopen dagen op meerdere plekken in het land werden bezorgd. Een postadres van de afzender op de envelop verwijst naar een kantoor van Nationale Nederlanden in Den Haag.

Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen negentien poederbrieven gevonden, waaronder op elf locaties in Amsterdam. Tot de ontvangers behoren onder meer hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers. De politie sluit niet uit dat er de komende dagen nog meer brieven worden ontvangen.

Eén dader

De recherche is bezig met het onderzoek waar de brieven vandaan komen en of er een verband of een motief achter de brieven zijn. De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

Lees ook: Donderdag werden weer poederbrieven gevonden in Amsterdam

Op de poederbrief waarvan de foto is gedeeld is een afzender uit Den Haag vermeld. Het gaat hierbij om het postbusadres van Nationale-Nederlanden, dat volgens de politie niets met de zaak te maken heeft. Alle poederbrieven worden onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.

Ademhalingsproblemen

De politie meldt dat de poederbrieven bij een aantal mensen lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen heeft veroorzaakt. De oproep van de politie is dan ook om als je ook een soortgelijke poederbrief ontvangt met een enveloppe met een wit kaartje en een onbekend poeder, deze brief dan niet verder te openen en direct 112 te bellen.

Redactie/ANP

Foto: Politie