Misdaad

'Dodelijke flatbrand Arnhem werd versneld door bankstel in de hal'

De flatbrand in Arnhem is vermoedelijk versneld door een bankstel dat in de hal stond. Volgens bewoners stond de bank er al een paar dagen. Hij was er neergezet om gratis af te halen.

Eén van de flatbewoners zegt tegen Hart van Nederland dat de vulling van de bank er vermoedelijk voor zorgde dat het vuur zich sneller kon verspreiden. De woningbouwvereniging beweert dat de bank er sinds één dag stond.

Lift vol rook

De brand ontstond door vuurwerk. Een gezin met twee kinderen van 4 en 8 waren daarvoor net in de lift gestapt op de vijfde verdieping. De brand beneden werd steeds heviger en de lift vulde zich met rook. Het werd de 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoontje fataal. De 36-jarige moeder en een 8-jarig dochtertje liggen nog in het ziekenhuis.

In de nasleep van het drama komt ook de discussie over ontsnappingsmogelijkheden op gang. Zo ontbreekt er volgens veel bewoners een goede brandtrap. “Ik woon op de achtste verdieping en ik kan vanuit daar niet naar beneden. Ik kan alleen naar de negende”, zegt een bewoonster tegen Hart van Nederland.

Voor de brand zitten twee jongens van 12 en 13 jaar vast.