112

Flat Groningen opnieuw ontruimd wegens mogelijk explosieve stoffen, bewoners aangehouden

De flat waar vrijdagavond een explosie heeft plaatsgevonden is zaterdag opnieuw ontruimd. De politie kreeg in de middag nieuwe informatie binnen over de woning, waarna het pand is doorzocht. De twee bewoners van de woning waar de explosie heeft plaatsgevonden, zijn aangehouden.

De politie laat aan Hart van Nederland weten weten dat zaterdagmiddag explosieve stoffen zijn aangetroffen. “Dat gaf aanleiding om op te schalen en om het complex opnieuw te ontruimen.” Om wat voor stoffen dat gaat, is niet bekend.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar de gevonden stoffen. Alle inwoners van de flat moesten hun woningen verlaten. Het gaat om ongeveer vijftig mensen. Een deel daarvan is ondergebracht in een nabijgelegen pand.

Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners terug kunnen keren naar hun huizen. Op dit moment wordt onderzocht of in het puin nog explosieve stoffen zitten.

Lees ook: Explosie Groningen vermoedelijk ontstaan door fout in oven tijdens bereiden avondeten

Zelfde pand

De stoffen werden gevonden in hetzelfde pand als waar de explosie was. De ontploffing werd mogelijk veroorzaakt doordat er iets fout ging bij het bereiden van eten in de oven.

Of de vondst van de mogelijk explosieve stoffen iets te maken hebben met het incident vrijdag is eveneens niet bekend.