112

Fietser zwaargewond na aanrijding, automobilist vlucht met hoge snelheid

Een automobilist ging er zondagochtend in alle vroegte als een haas vandoor, nadat hij een fietser schepte op de Broekpolderlaan in Honselersdijk. De fietser, een jongen, bleef zwaargewond achter op het asfalt.

Een correspondent ter plaatse meldt dat twee jongens zondagochtend over de Broekpolderlaan fietsten, toen de automobilist met een flinke snelheid op hen inreed. Eén van de jongens wist de voorbijrazende auto te ontwijken, voor de andere jongen liep het minder goed af. Hij werd door de auto geschept en raakte hierbij zwaargewond. Na onderzoek van het ambulanceteam en een trauma-arts werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist vlucht

De automobilist ging er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk spotte de politie de auto op de Sprongenloet in Honselersdijk, waarna de automobilist alsnog kon worden aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er een soortgelijk ongeval. Een automobilist reed in Heeswijk Dinther een ouder echtpaar aan. Het paar raakte zwaargewond, de automobilist vluchtte. Kort daarna hield de politie twee mannen aan, één van hen bleek de bestuurder van de auto. Beide mannen hadden te veel gedronken.

Lees ook: Ouder echtpaar zwaargewond na aanrijding, twee mannen aangehouden

Beeld: District 8