112

'Fatale liftbrand Arnhem mogelijk veroorzaakt door vuurwerk'

De fatale flatbrand in Arnhem is mogelijk veroorzaakt door vuurwerk dat in de hal van het gebouw kan zijn afgestoken. Dat meldt de politie, die de oorzaak van de brand onderzoekt.

Het vuur greep snel om zich heen en het gezin dat op dat moment in de lift zat kon nergens heen terwijl de lift zich vulden met rook. Door de brand kwamen een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De 36-jarige moeder en een 8-jarig dochtertje raakten gewond, zij liggen nog in het ziekenhuis.

Lees ook: Groot drama tijdens nieuwjaarsnacht Arnhem: vader en 4-jarig zoontje overleden bij flatbrand

Het gezin was op bezoek in de flat en woonde er zelf niet. Meerdere bewoners zijn tijdens de brand uit de flat geëvacueerd door de hulpdiensten. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven.

‘Een groot drama’

Buurtbewoners zijn geschokt door het overlijden van de vader en zijn zoontje. Een man die in een naastgelegen flat woont, ging vannacht zijn hond uitlaten. “Toen ben ik er langs gelopen. Het was een groot drama. Ambulances die af en aan reden. Het was echt verschrikkelijk.”

Hij kan zich haast niet indenken wat het gezin moest ondergaan. “Dat je in een lift staat, nietsvermoedend. Dat hij stil komt te staan en helemaal volloopt met rook en je kunt nergens heen.” Ook een vrouw is diep geschokt. “Ik vind het heel erg voor dat gezin. Ik leef echt met de familie mee.”

Tekst gaat verder onder de video.

Politie zoekt getuigen

De politie verzamelt en onderzoekt de beelden die beschikbaar zijn. Daarnaast wil de politie graag met mensen spreken, die mogelijk getuige zijn geweest van iets dat met de oorzaak van de brand te maken kan hebben. Heb jij meer gezien of heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844.

Beeld: SPS Media