Opmerkelijk

Voor één keer slapen in de Efteling: tentjes in het Sprookjesbos

Voor de grootste fans van de Efteling laat het attractiepark nu de stoutste dromen uitkomen. Deze zomer krijg je één nacht de kans om op een plek in de Efteling te kamperen.

Het attractiepark heeft verschillende slaapplekken. Zo komen er in het Sprookjesbos zes kartonnen tweepersoonstentjes, staat er een chalet voor vier personen bij de achtbaan Max & Moritz en kan je in een tent op het water onder De Vliegende Hollander slapen.

Exclusief in de Efteling

“In deze unieke knusse kartonnen huisjes, waan je jezelf in een waargebeurd sprookje,” zo valt te lezen op de aanmeldsite. “Je buren zijn bijzondere figuren, zo kan het zijn dat af en toe iemand voorbij huppelt met haar rode kapje en een mandje met koekjes.”

“We vonden het zelf een hele leuke manier om mensen iets te geven, want we horen vaak dat mensen wel een keertje willen overnachten in de Efteling,” vertelt een woordvoerder van het attractiepark aan Hart van Nederland. “Nu gaan we dat eenmalig één nacht doen. Hiermee willen we aandacht besteden aan de mooie natuur in ons park.”

Lees ook: Op zoek naar een ander slaapplekje en kijk je niet op van een beetje rommel? Dan is deze bizarre Airbnb-woning in Almelo iets voor jou

Voor in totaal 18 mensen komt de droom uit. Er zal dan meer te doen zijn dan alleen overnachten. “Ze krijgen ook een diner aangeboden en krijgen een heel avondprogramma,” zegt de woordvoerder.

Fans enthousiast

Efteling-superfan Anne Sijrier is al helemaal enthousiast. “Als je ’s ochtends wakker wordt en je hoort de vogeltjes fluiten, je doet je deurtje open en ziet ‘Oh ja, ik ben in het Sprookjesbos!’ Dat is echt heel leuk.”

Voor Anne zou het de totale Eftelingbeleving zijn. “Het Sprookjesbos heeft alles, de Anton Pieck-stijl en alles is ooit begonnen bij dat Sprookjesbos. En ook voor kinderen is dat geweldig, als ze nog even bij roodkapje willen kijken.”

Lees ook: Anne organiseert ook dates voor single fans van de Efteling

Bij haar vrienden die net zo gek zijn van de Efteling is het het gesprek van de dag. “Het is bij ons al helemaal de ronde gegaan. Iedereen vindt het heel leuk, al veel mensen hebben zich aangemeld. Het is een uniek kijkje achter de schermen!”

Aanmelden voor overnachting

Uiteindelijk gaat de Efteling een selectie maken uit alle aanmeldingen. Geïnteresseerden kunnen zich met een motivatietekst melden via de website natuurhuisje.nl. Voor elke unieke inschrijving plant de Efteling een boom. Aanmelden kan tot en met 21 januari, de dag erna worden de winnaars bekendgemaakt. Dan wordt ook duidelijk op welke dag de overnachting zal zijn.

overnachten Efteling

De chalet bij Max & Moritz.

overnachten Efteling

De tent op het water bij De Vliegende Hollander.

Beelden: Efteling