Lifestyle & Entertainment

Dol op de Efteling én single? Anne organiseert dates voor pretparkfanaten

Wat doe je als je vrijgezel bent, gek van de Efteling en buiten de boot valt bij de speeddates van het attractiepark? Anne Sijrier (29) richtte een Facebookgroep op waarmee ze alleenstaande Efteling-fanaten samenbrengt.

En er zijn al zeker tien succesverhalen. “Laatst kreeg ik nog een berichtje van een stel dat gaat samenwonen. Een echte Efteling-baby is er helaas nog niet”, vertelt Anne. Ze is naar eigen zeggen “mega Efteling-fan”. Zelf heeft ze ook weleens afspraakjes dankzij de ‘Efteling singles-groep’.

‘Tinder werkt niet, dit wel’

Anne schreef zich vorig jaar in voor een blind date, georganiseerd door het pretpark. “Er waren zoveel aanmeldingen dat ik buiten de boot viel, net als tientallen anderen. Toen ben ik zelf Efteling-dates gaan organiseren.”

De aanmeldingen voor haar besloten groep stromen inmiddels binnen. Op dit moment proberen meer dan duizend alleenstaande pretparkfans via de Facebookgroep de liefde te vinden in plaats van via datingapps als Tinder. “Dat soort apps werken niet, daar zijn mannen en vrouwen maar op één ding uit”, volgens Anne.

Samen naar de Efteling

Het valt Anne op dat vooral twintigers en dertigers zich aanmelden bij haar gemeenschap. “Er is een grote groep die zich eenzaam voelt. Het zijn vaak mensen die carrière hebben gemaakt, willen gaan settelen en nu denken: misschien ben ik te laat.”

Hoe haar Facebookgroep werkt? Het is niet zo dat singles daar openbare advertenties plaatsen. “Het is de bedoeling dat deelnemers elkaar privé benaderen en dat mag pas als alle twee daar toestemming voor hebben gegeven”, zegt Anne.

Daarnaast wordt er maandelijks een bijeenkomst in hun favoriete pretpark georganiseerd. “Als je met iemand verder wil, spreek je nog een keer af.”

Alle berichtjes worden gelezen

Om het voor iedereen leuk en veilig te houden, houdt Anne de touwtjes strak in handen. “Alle berichtjes lezen we goed door. Als iemand zich aanmeldt, scannen we heel zijn of haar profiel.”

Dat is volgens haar ook echt nodig. “Het gebeurt weleens dat mensen seksistische opmerkingen of naaktfoto’s krijgen. Dan zet ik ze gelijk uit de groep.”

Naast de Facebookgroep, zijn er ook een Instagramaccount en een Whatsappgroep. Vanwege de grote hoeveelheid animo en het vele werk heeft Anne medelid ingeschakeld om te helpen met het beheren van de groepen.

Geïnteresseerd in de Efteling singles-groep van Anne? Je kunt je hier aanmelden.

Foto: Anne Sijrier