112

Drugsverdachte Sziget betuigt spijt: 'Ik was op zoek naar avontuur'

De Nederlandse atleet Roelf B. (22), die vastzit op verdenking van drugshandel op het Hongaarse muziekfestival Sziget, betuigt spijt voor zijn daden.

In een verklaring aan het Openbaar Ministerie in Hongarije schrijft hij dat hij een ‘gigantische fout’ heeft gemaakt. Volgens hem bedacht de andere verdachte in de zaak, zijn jeugdvriend Gert-Jan N., het plan om in Hongarije de drugs te gaan verkopen. Dat meldt de Volkskrant woensdag.

Lees ook: ‘Roelf B. probeerde mogelijk snel geld te verdienen, want atleet zijn is geen vetpot’

‘Ik was op zoek naar avontuur’

Roelf B. zegt in zijn verklaring dat hij N. wilde ‘helpen’. ‘Naïef en dom’, noemt hij dit achteraf. ‘Ik had eenvoudigweg nee moeten zeggen.’ Ook was hij op zoek naar ‘avontuur’, om te kunnen ontsnappen aan zijn monotone leven als topsporter. Als talentvol sprinter maakte hij drie jaar geleden nog deel uit van de nationale EK-ploeg, naast onder meer Churandy Martina.

Lees ook: Ouders Roelf B. begrijpen niets van zijn aanhouding op Hongaars festival

Péter Enzsöl, de Hongaarse advocaat van Gert-Jan N., wil niet op de beschuldiging jegens zijn cliënt ingaan. Hij zegt de verklaring van Roelf B. niet te kennen. Wat hem betreft zitten beiden ‘in hetzelfde schuitje’.

Grote hoeveelheid drugs

De atleet werd samen met een vriend opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana. Ze verkochten de drugs vanuit hun tent op Sziget in Boedapest. Ook in de auto van de twee Nederlanders werd een grote hoeveelheid drugs gevonden.

ANP/Redactie