Gezondheid

Inmiddels meer dan 500 mensen in Nederland overleden door coronavirus

Het dodental in Nederland door het nieuwe coronavirus is opgelopen tot 546. In de afgelopen dag zijn er volgens gezondheidsorganisatie RIVM 112 nieuwe doden gemeld.

In totaal zijn er nu 8603 mensen in ons land positief getest op het virus. Dat betekent dat er in de afgelopen 24 uur 1172 nieuwe gevallen bij zijn gekomen. Verder zijn er tot dusver 2500 mensen  opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, 349 meer dan een dag eerder. Het aantal gemelde nieuwe opnames en de intensive care lijkt wel minder snel toe te nemen.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Noord-Brabant blijft verreweg de grootste brandhaard in ons land. Hier hebben inmiddels 2488 personen een positieve testuitslag gehad. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen in de provincie.

Ook in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235) zijn veel besmettingen vastgesteld. In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland. In de provincies Friesland (83) en Drenthe (81) zijn de minste besmettingen.

Bekijk op de kaart: alle besmettingen met het coronavirus in Nederland