112

Dodelijk slachtoffer Alphen aan den Rijn is jongen (16) uit Amsterdam

Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij in een woning in Alphen aan den Rijn is een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Hij vluchtte zwaargewond het huis uit en werd in de buurt gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

De steekpartij vond in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.00 uur plaats in een woning aan de Robijnstraat. Drie andere mensen raakten gewond. Een 19-jarige Amsterdamse jongen en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn buiten levensgevaar.

Steekpartij in relationele sfeer

Een 17-jarige voorbijganger werd ook neergestoken en raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in een huisartsenpost. De politie kon rondom de woning een verdachte oppakken, een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn.

Volgens de politie is het nog onduidelijk waarom de verdachte de vier mensen heeft neergestoken, maar het motief lijkt in de relationele sfeer te liggen. Een buurtbewoner vertelde zondag tegen Hart van Nederland dat een zoon zijn moeder zou hebben neergestoken.

Lees ook: Buurtbewoner Alphen aan den Rijn: ‘Man stak eigen moeder neer’

Het onderzoek is in volle gang, meerdere getuigen worden gehoord door de politie. Andere mensen die iets van de steekpartij hebben gezien, worden opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Beeld: Regio15.nl