112

Buurtbewoner Alphen aan den Rijn: 'Man stak eigen moeder neer'

De man die in de nacht van zaterdag op zondag in Alphen aan den Rijn meerdere mensen heeft neergestoken, heeft ook zijn eigen moeder met een mes aangevallen. Dat vertelt een buurtbewoner aan Hart van Nederland.

Buurtbewoner Yasin Akrinar werd wakker van een traumahelikopter en is toen naar buiten gegaan. Volgens hem stak de zoon zijn moeder thuis neer. Ze rende daarop naar buiten en vluchtte naar een buurman, die oud-rechercheur is. Hij belde meteen de politie.

Op straat doodgestoken

De andere slachtoffers werden volgens Yasin op straat neergestoken, een van hen overleefde de aanval niet. onder andere een Turkse en een Marokkaanse man zouden zijn gestoken. “Waarschijnlijk hebben ze ruzie gehad. Ik denk wel dat ze elkaar kenden.”

Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij eraan toe zijn, is niet duidelijk. Ook de neergestoken moeder moest met de ambulance mee. “Ze is opgenomen in het ziekenhuis in Amsterdam”, aldus Yasin. De politie heeft een persoon gearresteerd, maar het is nog niet bekend of het om de zoon gaat.

Volgens de buurtbewoner woonden de zoon en zijn moeder al jaren in de straat. “Het is een hele goede familie.” De ouders zouden een tijd geleden uit elkaar zijn gegaan. “De vader zit in Egypte.”

‘Dit verwacht je niet’

Na de dodelijke steekpartij was het heel erg druk in de straat, vertelt Yasin. “Iedereen kwam kijken.” Hij woont pas net in Alphen aan den Rijn en had nog geen vervelende dingen meegemaakt. De steekpartij in de straat was dan ook schrikken. “We konden niet meer echt op ons gemak slapen, nee.”