Dieren

Zorgen over olifant Indra in Dierenpark Amersfoort: 'Ze is al ruim 22 maanden zwanger'

Dierenverzorgers van Dierenpark Amersfoort maken zich zorgen over de zwangere olifant Indra. Indra is al ruim 22 maanden zwanger, en dat is opmerkelijk.

Verzorgers weten te vertellen dat Indra normaal gesproken bevalt rond de 21e maand. Met moeder olifant gaat het vooralsnog goed, maar verzorgers beginnen steeds meer aan zwarte scenario’s voor de ongeboren baby te denken.

Eind februari was Hart van Nederland nog op bezoek bij de Aziatische olifant. Een van zijn verzorgers sliep in een hangmat bij het beest omdat de bevalling ieder moment kon beginnen, of in ieder geval dat dacht ze.

Lees ook: Olifant Indra staat op knappen, babyolifantje kan ieder moment komen

Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en lijkt het nog wel even te duren. “Opmerkelijk”, zo vertelt Marije Allemekinders van Dierenpark Amersfoort. “Olifanten zijn meestal tussen de 20 en 22 maanden zwanger. Van Indra weten we dat ze normaal gesproken rond de 21e maand bevalt. Maar nu zit ze al ruim over de 22 maanden heen.”

Echo

“Dierenverzorgers houden nu dan ook rekening met een minder positief scenario”, vervolgt Allemekinders. “We hebben nog niet alle hoop verloren hoor, er zijn nog een aantal stappen die we kunnen maken.” Zo gaan de dierenverzorgers waarschijnlijk met een echo kijken hoe het met de kleine olifant gaat. Echter schijnt een echo bij een olifant moeilijk te zijn. “We moeten onderzoeken of we met een echo iets over het jong kunnen zeggen.”

Wel laat Allemekinders weten dat het ontzettend goed gaat met moeder olifant. “Vanuit haar krijgen we gelukkig totaal nog geen aanwijzingen dat het fout zit.” Vooralsnog blijft het team rondom Indra haar goed in de gaten houden en hopen ze snel een klein olifantje te mogen verwelkomen.