Dieren

Dierenbescherming haalt zwaarlijvige labrador weg bij gemakzuchtig baasje

Een veel te dikke labrador is weggehaald bij haar baasje, omdat hij weigerde de hond op een dieet te zetten. Het 12-jarige teefje woog maar liefst twee keer zoveel als een gezonde labrador.

Door het zware overgewicht had het beestje ademhalingsproblemen en moeite met lopen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming had de eigenaar, een man uit de gemeente Nijkerk, al meerdere keren op de vingers getikt.

Twee jaar geleden waarschuwde de dierenarts al dat de hond te zwaar was, maar daarna kwam de labrador juist nog meer aan. Ook gaf de eigenaar niet de pijnstillers en ontstekingsremmers die ze hoorde te krijgen.

Lees ook: Met pijlen beschoten hangbuikzwijntje Lola is nu blind aan één oog

Vorige week kwam de Dierenbescherming langs om te kijken of het beter ging met de zwaarlijvige labrador. Toen dat niet het geval bleek, is de hond in beslag genomen. Voor het teefje is dat goed nieuws: ze is overgebracht naar een opvangadres waar ze op een verantwoorde manier kan afvallen. Ook krijgt ze vanaf nu de juiste medicatie.

‘Honden niet te veel verwennen’

De Dierenbescherming roept baasjes op om hun huisdieren niet te veel te verwennen, ook nu we door de corona-uitbraak vaker thuis zijn. “Wij adviseren om vast te houden aan het ritme dat de hond gewend was van voor de crisis.”

Dat betekent dat ze op vaste tijden een normale hoeveelheid eten horen te krijgen. “En geef tussendoor, ook al kijkt de hond je nog zo lief aan, geen extra snoepjes of snacks”, benadrukt de organisatie, die verder adviseert om honden ook in deze tijden genoeg te laten bewegen.