Dieren

Met pijlen beschoten hangbuikzwijntje Lola is nu blind aan één oog

Hangbuikzwijn Lola, die afgelopen zondag in Wijk bij Duurstede beschoten werd met pijlen, heeft er een blijvend letsel aan over gehouden. Het dier is aan één oog blind geworden. Het andere beschoten hangbuikzwijntje, Bertje, heeft brandwonden opgelopen.

De eigenaresse van de zwijnen laat aan Hart van Nederland weten dat het “ondanks de verwondingen steeds beter met ze gaat”. Ze zegt dat haar dieren nu nog bij de dierenarts zijn totdat ze goed hersteld zijn.

Lees ook: Hangbuikzwijntje met pijlen doorboord, hok in brand gestoken

Naar veilige plek

Na Pasen zullen de hangbuikzwijnen naar een andere verblijfplaats gaan. “Het voelt niet meer veilig om ze naar dezelfde plek te brengen”, legt de eigenaresse uit. Ze is blij dat Lola en Bertje nu een andere plek krijgen waar het veiliger is. “Het is een leuke plek en ik zal er ook elke dag heen gaan. Ik blijf ze gelukkig nog wel zien.”

De politie kreeg na de beschieting veel tips binnen, maar die leidden tot nu toe nog niet naar de dader(s). Daarom is er nu een foto van de gebruikte pijlen gedeeld in de hoop dat mensen die herkennen.

View this post on Instagram

Afgelopen weekend is in een verblijf voor hangbuikvarkentjes brand gesticht. Eén van de dieren heeft hierbij brandwonden opgelopen en een ander dier bleek te zijn beschoten met pijlen. Het varkentje is hierdoor blijvend blind geworden aan één oog. Het onderzoek naar de daders loopt nog steeds. We hebben heel veel (verontwaardigde) reacties ontvangen met tips die we allemaal hebben uitgelopen. Helaas hebben we nog geen zicht op de daders. We hebben ervoor gekozen om de pijlen te tonen in de hoop dat iemand deze pijlen herkend en eventueel kan koppelen aan een persoon. Dit betekent niet dat dit de dader hoeft te zijn. Heeft u informatie dan kunt u dit melden via www.politie.nl/contact of via 0900-8844.

A post shared by Politie Wijk bij Duurstede (@politie_wijkbijduurstede) on