Weer & Verkeer

Dichte mist in delen van Nederland, passagiers gestrand op Eindhoven Airport

Het KNMI heeft ook woensdagavond weer gewaarschuwd voor dichte mist in delen van Nederland. Op dit moment is het mistig in het midden en oosten van het land. Het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd aan het begin van de avond vanwege het slechte weer stilgelegd.

Rond de jaarwisseling waren grote delen van het land gehuld in een zeer dikke mist, met plaatselijk zicht van minder dan tien meter. Ook op nieuwjaarsochtend en -middag was het op sommige plaatsen nog mistig.

Op Eindhoven Airport werden dinsdag ook al vluchten geschrapt vanwege de dichte mist. Dat gebeurde vanaf woensdagavond 19.30 uur opnieuw. Voor sommige gestrande reizigers betekent dit dat zij de nacht doorbrengen op een veldbedje in de vertrekhal.

Code rood en ongelukken

Het weerinstituut gaf woensdagavond code geel af, dinsdagavond laat gold voor de noordelijke provincies code rood. Iedereen werd afgeraden de weg op te gaan. Toch gebeurde er een aantal ongelukken. Bij een kettingbotsing in de buurt van het Friese Akkrum kwam iemand om het leven.

Lees ook: Dode bij zware kettingbotsing op A32

Het is vaker mistig rond Oud en Nieuw. Dat heeft te maken met de rook van al het afgestoken vuurwerk en het weertype, vertelde een meteoroloog van het KNMI eerder deze week.