112

Dode bij zware kettingbotsing op A32 bij Akkrum

Op de A32 bij het Friese Akkrum is dinsdagavond een zware kettingbotsing geweest. Daarbij is een 58-jarige vrouw uit Dokkum om het leven gekomen. Twee mensen raakten zwaargewond en zeventien mensen hebben lichte verwondingen.

Door de dichte mist botsten tientallen auto’s in beide richtingen op elkaar. Het zicht zou zelfs zo slecht zijn dat het asfalt amper te zien was.

De hulpdiensten zijn bezig om de mensen die niet gewond zijn geraakt, van de snelweg te leiden naar een school in Irnsum. Daar zijn ze opgevangen. Ze worden opgehaald door familie of overnachten in een hotel.

De ANWB meldt dat de snelweg tussen Heerenveen en Leeuwarden dicht is. In verband met onderzoek en het opruimen van de auto’s blijft dat tot woensdagochtend zo, aldus de politie.

Meer ongelukken in de mist

Op de A28 tussen Ermelo en Strand Nulde zijn zeker acht auto’s op elkaar gereden. Ook zou een vrachtwagen bij het ongeluk betrokken zijn. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Er was sprake van slecht zicht door mist toen het ongeluk gebeurde. Een auto is in brand gevlogen. De A28 richting Amersfoort is dicht.

Ook op de A7 bij Heerenveen is een ongeluk gebeurt in de mist. Daarbij waren volgens de politie 40  auto’s betrokken. Volgens de politie zijn acht gewonden gevallen.

De gemeente Heerenveen heeft een speciaal nummer geopend voor mensen die zich zorgen maken over familieleden die mogelijk betrokken zijn bij de ongelukken op de A32 en A7. Informatie is te krijgen via 06 50613213.

Tekst: Redactie/ANP
Beelden: Noormannen