Gezondheid

Den Haag blijkt coronabrandhaard: 439 nieuwe besmettingen binnen een week

Vooral in en rond de gemeente Den Haag stijgt het aantal positieve besmettingen de laatste paar dagen snel. In de gemeente zijn de afgelopen dagen meer besmettingen gemeld dan in Rotterdam. Amsterdam blijft coronabrandhaard nummer één.

In de zes dagen van maandagochtend tot zondagochtend steeg het aantal besmettingen in Nederland met 4086. Dat is aanzienlijk meer dan in dezelfde periode een week eerder.

Coronabrandhaard Haaglanden

In de regio Haaglanden werden de afgelopen dagen 685 positieve tests geregistreerd. Van die nieuwe coronapatiënten kwamen 439 uit de gemeente Den Haag. Verder telde Delft 89 nieuwe besmettingen, Zoetermeer 51 en de gemeente Leidschendam-Voorburg 40. De Veiligheidsregio Haaglanden liet donderdag al weten dat opvallend veel mensen in cafés en restaurants besmet zijn geraakt. Meerdere etablissementen zijn daarom gesloten.

Amsterdam-Amstelland is koploper met 721 nieuwe besmettingen, waarvan 638 in Amsterdam zelf. Het aantal besmettingen in Rotterdam-Rijnmond steeg met 583. Daaronder waren 423 gevallen in Rotterdam zelf. In de provincie Utrecht werden 349 mensen positief getest en in Midden- en West-Brabant kwamen 212 besmettingen aan het licht.

Lees ook: Corona slaat hard toe in Amsterdam Nieuw-West: ‘We zien dat vooral jongeren besmettingen overbrengen’

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Het aantal ziekenhuisopnames steeg van maandag tot zondag met 33. In Amsterdam werden zes mensen in een ziekenhuis opgenomen, in Rotterdam vier en in Utrecht drie. Negentien mensen overleden. Onder hen zijn twee Rotterdammers, twee inwoners van Zaanstad en twee mensen uit Capelle aan den IJssel.