Politiek

De Jonge: extra maatregelen lijken nu niet nodig

De cijfers over de coronabesmettingen van de afgelopen dagen lijken geen aanleiding te geven om nu al extra maatregelen te treffen. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge voor aanvang van de wekelijkse ministerraad.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Volgens De Jonge laten de cijfers een afvlakking zien. Het kabinet waarschuwde eerder dat bij een verdere stijging van het aantal positieve tests per dag, een verdere aanscherping van de coronamaatregelen nodig zou zijn. “Dat lijkt niet het geval te zijn”, aldus de bewindsman.

Nog niet gerust

Helemaal gerust is De Jonge pas “als we de bocht hebben genomen”. Dat moet dan de komende dagen uit de cijfers duidelijk worden. “We willen die daling nu wel gaan zien.” Daarna moet volgens de minister de afweging gemaakt worden of het de moeite waard is extra maatregelen te nemen om die daling te versnellen. Het blijft heel spannend, benadrukt de corona-minister dus.

De verwachting is dat premier Rutte en minister De Jonge dinsdag het land weer toespreken op een persconferentie. Dan moet duidelijk worden of het bij de huidige maatregelen blijft of dat er aanscherpingen komen.

ANP