Gezondheid

Daling aantal doden door coronavirus zet door: 16 nieuwe sterfgevallen

De daling in het aantal doden als gevolg van het coronavirus in Nederland lijkt door te zetten. In de afgelopen dag heeft gezondheidsdienst RIVM zestien nieuwe sterfgevallen geregistreerd. Het officiële dodental stijgt daarmee naar 5.456.

Volg ons liveblog voor het belangrijkste nieuws over het coronavirus in Nederland

Precies een week geleden werden nog 26 doden gemeld als gevolg van het coronavirus. Dat aantal is deze week dus met tien gedaald. Zondag werden achttien sterfgevallen gemeld, dat was toen het laagste aantal in bijna twee maanden.

In de officiële registratie staan alleen mensen die voor hun overlijden positief zijn getest, benadrukt het RIVM. Het werkelijke dodental is waarschijnlijk hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven aan de gezondheidsdienst.

Tekst gaat verder onder tweet

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is met 36 gestegen naar 11.343. Dat zijn veertien gevallen meer dan zondag, maar nog altijd minder dan een week eerder. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

Het aantal positief geteste personen is met 161 toegenomen tot 42.788. Een kleinere stijging dan zondag. Toen werden 245 personen positief getest op het virus. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen die ziek is wordt getest.