Politiek

Premier Rutte roept crisisteam kabinet bijeen vanwege coronavirus

Dinsdagochtend komt voor het eerst het crisisteam van het kabinet samen om over de uitbraak van het nieuwe coronavirus te spreken. Inmiddels hebben zeker achttien mensen in Nederland de ziekte opgelopen.

Het crisiskabinet is een bijeenkomst van de zogenoemde Ministeriële Commissie Crisisbeheersing en lijkt op een gewone ministerraad. Van bijna alle ministeries schuiven één of meerdere ministers aan, waaronder premier Mark Rutte en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg.

Lees ook: ‘Stop met handen schudden om besmetting met coronavirus te voorkomen’

De ministers beslissen over eventuele nieuwe maatregelen vanwege het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus. Ook gezondheidsorganisatie RIVM, de politie de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn bij het crisiskabinet aanwezig.

Meer medisch personeel

Om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan, is er meer medisch personeel nodig. Dat adviseerde het Outbreak Management Team van het RIVM maandag aan minister Bruins. Die liet weten dat advies over te nemen.

Lees ook: Dit is wat we weten over het nieuwe coronavirus

Het coronavirus is tot nu toe bij zeker achttien mensen in Nederland vastgesteld. Omdat het aantal besmettingen oploopt, komt het RIVM met een dagelijkse update met nieuwe ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. De woonplaats van nieuwe patiënten wordt niet meer bekendgemaakt.

Redactie/ANP