Gezondheid

Nike-medewerker heeft coronavirus, meerdere bedrijven in Hilversum dicht

Het Europese hoofdkwartier van Nike in Hilversum blijft maandag en dinsdag potdicht. De reden is dat een medewerker besmet is met het nieuwe coronavirus.

De ingrijpende maatregel staat in een mail die zondagavond naar alle werknemers is gestuurd en die het ANP in handen heeft. Het gebouw wordt de komende dagen grondig schoongemaakt. Op het hoofdkantoor werken meer dan 2000 mensen uit tachtig verschillende landen.

NEC stuurt medewerkers naar huis

Het personeel krijgt dinsdagmiddag verdere instructies over wanneer het weer welkom is op kantoor. De besmette medewerker moet veertiendagen dagen thuis blijven.

Ook bij het naastgelegen it-bedrijf NEC wordt het zekere voor het onzekere genomen en wordt medewerkers naar huis gestuurd om daar te werken, zegt een medewerker op Twitter.

Lees ook: Coronavirus in Nederland: dit zijn de besmettingen tot nu toe

Tekst gaat verder onder tweet

https://twitter.com/mrvanos/status/1234377293503631360

“Ons pand grenst aan Nike,” vertelt Ronald Schapendonk van het Japanse it-bedrijf NEC. “Wij delen de parkeergarage, die wordt nu schoongemaakt door Nike. Daarom is besloten om medewerkers de vrijheid te bieden thuis te werken.”

Nike heeft zondag bekendgemaakt dat het Amerikaanse hoofdkantoor in de staat Oregon ook dicht gaat om schoongemaakt te worden. Hier gaat het om een voorzorgsmaatregel, geen enkele medewerker daar zou besmet zijn met het coronavirus.

Het bedrijf was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

ANP