112

Meerdere 'coronagroepen' negeren strenge regels en komen toch samen

In verschillende plaatsen zijn zaterdagavond ondanks de uitbraak van het nieuwe coronavirus groepen bij elkaar gekomen. Onder andere in Arnhem, Breda en Middelbeers hadden ‘coronagroepen’ lak aan het samenscholingsverbod.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft het over een “groep idioten” die langs de rivier samenkwam aan de Rijnkade. 25 overtreders hebben een proces-verbaal gekregen. Door bij elkaar komen en niet genoeg afstand te houden namen ze het risico om het virus verder te verspreiden. Daarom kunnen ze een boete van 390 euro verwachten.

Tekst gaat verder onder tweet

 

Feesten in Brabant

Ook in de door het coronavirus zwaar getroffen provincie Noord- Brabant werden de coronaregels door tientallen mensen genegeerd. In Middelbeers moest de politie ingrijpen bij een huisfeest. Een wijkagent zegt op Twitter dat meer dan tien jongeren in een woning aan het feesten waren. “Dat is strafbaar, zelfs op privéterrein”, verduidelijkt hij.

Lees ook: Politie valt Shishalounge Den Haag binnen, bezoekers krijgen forse coronaboete

In Breda kwam de politie na een melding van geluidsoverlast af op een groot feest in de Curaçaostraat. “Het was goed bedoeld”, zegt een politiewoordvoerder. “De dj stond op een binnenplaats omringd door huizen en het was de bedoeling dat iedereen dan zou feesten in eigen tuin of op het eigen balkon.”

Maar toch ging het al snel fout, omdat iedereen volgens de woordvoerder door elkaar heen begon te lopen. Er zijn geen boetes uitgedeeld omdat de feestgangers snel hun huizen inliepen toen de politie aankwam. Mogelijk wacht de organisator nog wel een straf .

Tekst: ANP
Beeld: SPS Media