112

Politie valt shishalounge Den Haag binnen, bezoekers krijgen forse coronaboete

Vanwege de coronacrisis wordt van iedereen gevraagd om in sociale beperking te gaan en zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar daar hadden tientallen mensen in een Haagse shishalounge vrijdagavond lak aan.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Tegen de strenge coronamaatregelen in kwamen tientallen mensen naar een café aan de Loosduinsekade. Ondanks de uitbraak van het nieuwe coronavirus moesten en zouden de bezoekers samen een drankje doen en aan de waterpijp gaan.

Omdat horecazaken van het kabinet gesloten moeten blijven, maakte de politie een einde aan het samenkomen. “De zaak is ontruimd en de gegevens van alle aanwezigen zijn genoteerd”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Hart van Nederland.

Boete van 400 euro

Er werd niemand aangehouden, maar als straf voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid valt bij alle cafébezoekers binnenkort een boete van 400 euro op de mat. De uitbater heeft een bestuurlijke rapportage gekregen.

“Normaal gesproken zou één van de consequenties zijn dat het café wordt gesloten, maar die mag nu sowieso niet open zijn, dus dat is een zinloze straf”, legt de woordvoerder uit. Maar dat betekent niet dat het daarbij blijft. “Volgende week wordt bekeken welke straf de eigenaar krijgt, vermoedelijk zal dit een forse boete zijn.”

Verderop in Den Haag deed de politie vrijdagavond ook nog een inval bij een illegaal gokhuis aan de Loevesteinlaan. Ook daar werden geen aanhoudingen gedaan, maar de achttien bezoekers kunnen ook een boete van 400 euro verwachten.

Beeld: Regio15.nl