Gezondheid

Zoveel nieuwe coronabesmettingen kwamen erbij in jouw gemeente

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot 100.597. Dat is een toename van 2357 ten opzichte van dinsdag, een nieuw dagrecord. Op dinsdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2250 positieve tests. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 14.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Op de kaart

Benieuwd hoeveel mensen de afgelopen twee weken in jouw gemeente positief testten op corona? Check het op deze kaart:

Het aantal ziekenhuisopnames steeg tussen dinsdagochtend en woensdagochtend met 32 en het aantal sterfgevallen met vijf. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen. Amsterdam-Amstelland had de grootste toename. Het aantal besmettingen daar steeg met 305, waaronder 269 in Amsterdam zelf. Dat is wel minder dan de 432 nieuwe gevallen van dinsdag.

Allang door de grens heen

In Rotterdam-Rijnmond kwamen 250 gevallen aan het licht. Daarvan waren 156 in de gemeente Rotterdam. De regio Haaglanden registreerde 225 gevallen en in de provincie Utrecht kwamen er 202 gevallen bij. Brabant-Zuidoost, Gelderland-Midden, Hollands Midden, Kennemerland en Midden- en West-Brabant noteerden meer dan honderd nieuwe besmettingen.

Lees ook: Aantal opnames op intensive care stijgt razendsnel tot boven alarmniveau

Het werkelijke aantal coronagevallen is waarschijnlijk allang door de grens van 100.000 heen. In de eerste maanden van de uitbraak werd lang niet iedereen getest. Door de drukte op de testlocaties is het de laatste weken ook moeilijk om iedereen met klachten te testen.