Lifestyle & Entertainment

Herdenkingsplek voor Aart Staartjes in zijn woonplaats Dronrijp

Mensen kunnen tot en met donderdag in de bibliotheek van Dronrijp afscheid nemen van Aart Staartjes. De 81-jarige acteur uit onder meer Sesamstraat overleed zondag aan de gevolgen van een verkeersongeluk.

In de bibliotheek van het Friese dorp is een herdenkingsplek ingericht voor Staartjes. De gemeente Waadhoeke meldt dat geïnteresseerden tot en met donderdag tussen 13.30 en 18.00 uur langs mogen komen “voor een woord van troost of afscheid”. Staartjes woonde de laatste jaren in Dronrijp.

Lees ook: ‘Aart Staartjes was een geweldige persoonlijkheid en volstrekt eerlijk tegenover iedereen’

Ook kunnen er bloemen worden neergelegd in de bibliotheek en ligt er een condoleanceregister. Mensen die niet naar Dronrijp kunnen komen, kunnen ook in Beeld en Geluid in Hilversum terecht. Daar ligt ook een condoleanceregister voor de acteur.

Uit brommobiel geslingerd

Staartjes raakte vrijdag zwaar gewond bij een verkeersongeluk in Leeuwarden. Toen hij met zijn brommobiel vanuit een uitrit de Harlingerstraatweg op wilde rijden, kwam er net een auto aan die hij over het hoofd zag. Door de aanrijding werd Staartjes uit zijn brommobiel geslingerd.

De acteur overleed twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Uit politieonderzoek is gebleken dat de vrouw die Staartjes aanreed geen blaam treft. De automobiliste hield zich aan de maximumsnelheid, trapte nog op de rem en probeerde de brommobiel te ontwijken.

Lees ook: Aart Staartjes was meer dan alleen Meneer Aart

Het afgelopen jaar heeft Sesamstraat afscheid moeten nemen van nog een (oud-)bewoner. In november overleed de Vlaamse actrice Paula Sleyp op 88-jarige leeftijd. Zij speelde bijna dertig jaar de rol van Oma Paula.

Redactie/ANP