Politiek

Politie houdt ruim 37 mensen aan die betogen tegen coronamaatregelen in Den Haag

De politie heeft in Den Haag zaterdagmiddag 37 betogers tegen de coronamaatregelen aangehouden. Ze werden afgevoerd in een bus. Bij de demonstratie waren maximaal dertig mensen toegestaan. Een groep van ruim tachtig mensen probeerde desondanks toch deel te nemen aan de betoging.

De politie had de actievoerders gezegd dat de groep uit elkaar moest gaan, maar ze bleven hangen in de buurt van Den Haag Centraal Station. Een van de groepen werd door de politie ingesloten en daarna aangehouden.

Tegen 5G

Groepen mensen waren zaterdag op meerdere plekken in Den Haag samengekomen om te betogen. Ze verzamelden zich onder meer op de Koekamp en Plein 1813. De actievoerders zijn niet alleen tegen het coronabeleid van het kabinet, maar ook tegen de ontwikkeling van 5G-netwerken en tegen het kabinet als geheel.

Lees ook: Vodafone zet als eerste Nederlandse provider 5G-netwerk aan

De gemeente Den Haag had de organisatoren van betogingen tegen de coronamaatregelen gewaarschuwd om de regels rond protesten niet te omzeilen. Bij een demonstratie mochten hooguit dertig mensen aanwezig zijn en die moeten minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden.

ANP