112

Buurvrouw drama Etten-Leur: 'Normaal hoorden we de kinderen, maar sinds vrijdagavond was het stil'

Zaterdag werden twee jonge kinderen, een moeder en een oma dood aangetroffen in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur. De vader van de kinderen, de 33-jarige Onur K., wordt gezocht door de politie. De burgemeester van Etten-Leur, Miranda de Vries, laat weten dat de kinderen 6 en 2 jaar oud waren.

Lees ook: Twee kinderen, moeder en oma overleden bij drama Etten-Leur, politie zoekt vader

Het gebied rond het huis is afgezet. Aan de afzetting hangt een hart van bloemen met daarin de kreet ‘Waarom?’. De buurvrouw vertelt aan Hart van Nederland dat het gezin een paar maanden geleden bij de moeder van de man was ingetrokken. Zij woonde sinds de dood van haar echtgenoot alleen in het huis.

‘Niet meer gehoord’

“Je gaat al snel terugdenken: wanneer heb ik ze voor het laatst gehoord?”, zegt de buurvrouw. “Dan is het van: ik heb ze eigenlijk helemaal niet gehoord sinds de avond daarvoor. En het is hier heel gehorig, dus we horen alles, ook de kinderen. Dat was niet meer sinds vrijdagavond.”

Eerder op de dag waren de kinderen nog buiten aan het spelen in de tuin. “Vanwege de corona werken wij thuis, dus we hoorden de kinderen. Ze konden best wel luidruchtig zijn, het zijn jonge kinderen. Ik zei nog: gaan we dit van de zomer weer krijgen? En dan gebeurt dit gisteren. Dan denk je meteen: hoe heb ik dat gisteren durven zeggen.”

Voor de buurvrouw was het flink schrikken toen alle hulpdiensten zich zaterdagavond in de straat verzamelden . “Ik vind het ook wel een beetje eng. Gisteren zei ik tegen mijn man: ik ga niet alleen naar boven, niet alleen naar bed.”

Burgemeester

“Een tragische gebeurtenis als deze veroorzaakt een schok in onze Etten-Leurse samenleving”, schrijft burgemeester De Vries in een brief aan de inwoners van Etten-Leur. “In deze tijd van corona is het moeilijk als gemeente een bijeenkomst te organiseren om elkaar te steunen. Wij bieden daarom telefonisch psychologische hulp voor volwassenen en kinderen.”

Tekst gaat verder onder foto

 

Misdrijf

De politie houdt rekening met een misdrijf en onderzoekt de betrokkenheid van de vader van de kinderen. Ook maakt de politie zich zorgen om het welzijn van de man. Om die reden heeft de politie twee foto’s en de identiteit van de man vrijgegeven. Het gaat om de 33-jarige Onur K. Iedereen die tips heeft, kan via 0900-8844 contact opnemen met de politie.