Dieren

Vrachtwagen vol varkens vliegt midden op de A50 in brand, meerdere dieren overleden

Op de A50 bij het Gelderse Heelsum is woensdagochtend een vrachtwagen met varkens in brand gevlogen. Volgens de veiligheidsregio zijn vier varkens omgekomen door het vuur. Ook zouden meerdere dieren door een dierenarts uit hun lijden zijn verlost.

Het vuur ontstond rond 7.00 uur toen de vrachtwagen op de snelweg reed. Doordat het voertuig last had van een vastgelopen rem brak er brand uit. In eerste instantie deed een toevallig passerende zuigwagen een eerste bluspoging totdat de brandweer ter plaatse was.

Met twee brandweervoertuigen was de brand snel geblust, maar niet voordat een aantal van de varkens om het leven waren gekomen. Omdat de vrachtwagen niet meer verder kan rijden zijn de dieren overgeladen op een andere vrachtwagen. Een dierenarts is aanwezig om de gezondheid van de varkens te controleren. Volgens omstanders zijn er hierbij tien dieren afgemaakt.

Lees ook: Om varkens te beschermen is er sinds juli een verbod ingesteld op veevervoer bij grote hitte

Vertraging door afsluiting

Automobilisten moeten door de brand rekening houden met lange files. Vanwege de brand en de blusactie is een deel van de snelweg afgesloten. In de richting van Heteren en Oss is er sprake van ongeveer 45 minuten vertraging. Verkeer wordt vanaf knooppunt Grijsoord omgeleid. ANWB raadt aan om te rijden via Arnhem via de A12, N325 en A15.

Lees ook: Rijdende vrachtwagen in brand gevlogen op A1 bij Bathmen

Beeld: SPS Media