Zwangere Espérence en verloofde verloren alles bij grote brand, maar krijgen nu hulp

Veel mensen trekken zich het lot aan van de zwangere Espérence Toney en haar verloofde Lionardo Hilgers. Zij verloren hun huisraad en alle babyspullen door de grote brand bij opslagbedrijf Shurgard in Zoetermeer. Veel mensen bieden babyspullen aan om het stel te helpen. Ook is er een crowdfunding opgezet, zodat ze nieuwe inboedel kunnen aanschaffen.

Het stel is blij met alle hulp. “Wij hadden al onze spullen in de opslagboxen staan vanwege een verhuizing. Dat zou eerst in januari gebeuren, maar werd uitgesteld door een vertraging in de bouw”, vertelt Espérence. Naast hun inboedel voor het nieuwe huis had het stel ook spullen van emotionele waarde. “De foto’s van mijn overleden broer lagen er, maar ook sieraden van mijn moeder die nu erg ziek is.”

Of het stel geld krijgt van de verzekering is onduidelijk. “Het is afwachten of we wat krijgen en wanneer. Voor de feestdagen is aan ons gevraagd om een inventarisatielijst te maken, maar dat komt nu te laat.”

Gek voorgevoel

Espérence en Lionardo hadden de nieuwe babyspullen nog maar een paar weken. “Gek genoeg had ik al een voorgevoel. Toen we de laatste spulletjes gingen brengen naar de opslagbox zei ik nog tegen Lionardo: ‘Moeten we die babyspullen gewoon niet thuis laten?’ Hij stelde mij toen gerust. Bij het sluiten van rolluiken kwam de kinderwagen knel te zitten en ik vroeg het nogmaals. Achteraf hadden we gewoon die babyspullen thuis moeten laten.”

Lees ook: Shurgard in Zoetermeer volledig uitgebrand: ‘Ons hele leven lag hier’

Sinds het stel naar buiten trad met hun verhaal, kregen ze veel reacties van mensen die hen willen helpen. “Allemaal mensen die ons babyspulletjes willen aanbieden. Dat is echt heel lief!” Omdat Espérence meer aangeboden krijg dan ze nodig heeft, wil ze kijken of andere gedupeerden ook babyspulletjes nodig hebben. “Ik hoop op deze manier ook wat terug te kunnen doen. Wij hebben zelf geen contact met andere gedupeerden dus ik hoop hen op deze manier te bereiken.”